Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο ginger
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
2 μπριζόλες T bone, κάθε μια περίπου 1-1/4 κιλά (αφαιρούμε το λίπος)
Σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε με το μίγμα τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
2. Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
3. Ζεστάνετε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε τα συστατικά για την σάλτσα. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα βαθύ χρυσό καφετί χρώμα 5-10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι. Απλώστε ομοιόμορφα την σάλτσα μεταξύ 4 μπολ.
4. Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες ώστε να είναι καθαρές. Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό στάδιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, 6-8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρνώντας 1 ή 2 φορές.( αν υπάρξουν εξάρσεις μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά πάνω από έμμεση θερμότητα.) Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα. Οι καλεσμένοι σας θα βουτάνε κάθε φορά μια άκρη από την μπριζόλα στην σάλτσα.