x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Μπριζόλα Τ-bone με τζιντζερ και καβουρδισμένο σουσάμι




Συστατικά:

3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο ginger
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
2 μπριζόλες T bone, κάθε μια περίπου 1-1/4 κιλά (αφαιρούμε το λίπος)

Σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε με το μίγμα τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
2.  Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
3. Ζεστάνετε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε τα συστατικά για την σάλτσα. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα βαθύ χρυσό καφετί χρώμα 5-10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι. Απλώστε ομοιόμορφα την σάλτσα μεταξύ 4 μπολ.
4.  Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες ώστε να είναι καθαρές. Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό στάδιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, 6-8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρνώντας 1 ή 2 φορές.( αν υπάρξουν εξάρσεις μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά πάνω από έμμεση θερμότητα.) Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα. Οι καλεσμένοι σας θα βουτάνε κάθε φορά μια άκρη από την μπριζόλα στην σάλτσα.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας