Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-10 λεπτά
Σάλτσα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ώριμη ντομάτα
1 / 2 φλιτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο σε κύβους
Μαρινάδα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1-1/2 κιλά κοτόπουλο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σταυρωτά σε φέτες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
6 πίτες
Προετοιμασία:
• Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το δυόσμο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε την ντομάτα και το αγγούρι και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατέψτε για να ενωθούν ομοιόμορφα. Μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Αλείψτε τις φέτες από το κρεμμύδι και στις δύο πλευρές με λάδι. Βγάλτε το κοτόπουλο από το μπολ, αφήνοντας τα βότανα επάνω. Απομακρύνετε τη μαρινάδα. Ψήστε το κοτόπουλο και τις φέτες από το κρεμμύδι πάνω από άμεση μέτρια θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή, και το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 6 έως 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
• Ζεστάνετε τις πίτες στη σχάρα πάνω από άμεση μέτρια θερμοκρασία για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές.
• Τοποθετείστε μέσα στην πίτα το κοτόπουλο, προσθέστε από πάνω τη σάλτσα και το κρεμμύδι και σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.