x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Καπνιστό κοτόπουλο με μπύρα




Καπνιστό κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 2 κιλά, χωρίς
λίπος και καθαρισμένο.
¼ φλιτζάνι χοντρό αλάτι

Μαρινάδα
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
4 χούφτες ροκανίδια καρυδιάς, μουλιασμένα τουλάχιστον 30 λεπτά

Προετοιμασία:

• Αφαιρέστε και πετάξτε από το κοτόπουλο κάθε περιττό λίπος και εντόσθια. Βάλτε μια στρώση αλάτι σε όλη την επιφάνεια και μέσα στο κοτόπουλο. Καλύψτε το κοτόπουλο με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.
• Ανακατεύστε τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ
• Πλύνετε το κοτόπουλο μέσα έξω με κρύο νερό και στεγνώστε το ήπια με χαρτί. Πασπαλίστε το με τη μαρινάδα. Αφήστε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε την ψησταριά για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Χρησιμοποιήστε τη μισή μπύρα ανοίγοντας την με ένα ανοιχτήρι και τοποθετήστε τη στην κοιλότητα του κοτόπουλου.
• Στραγγίστε και προσθέστε τα ροκανίδια απευθείας πάνω στη φωτιά ή στο κουτί καπνιστή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν τα ροκανίδια αρχίσουν να καπνίζουν μεταφέρετε το κοτόπουλο μαζί με το δοχείο της μπύρας πάνω στην ψησταριά. Ψήστε σε έμμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να δείξει 76 βαθμούς C  στο παχύτερο μέρος του μηρού για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το κοτόπουλο χωρίς να χυθεί η μπύρα. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόψτε σε κομμάτια. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας