Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-12 λεπτά
Σάλτσα
3 / 4 φλιτζανιού χυμό ανανά
2 κουταλιές σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού φρυγανισμένο σησαμέλαιο
1 / 2 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλα
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση,
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες, κατά μήκος
4 κούπες ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Προετοιμασία:
1.Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το χυμό ανανά, το τσίλι, το ξύδι, και τη σάλτσα σόγιας. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να παραμείνει 1 / 2 φλιτζάνι, 15 έως 20 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ. Χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα και το σουσάμι και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2.Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τα αμύγδαλα μέχρι να είναι ελαφρά ψημένο, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3.Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
4.Αλείψτε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με το μείγμα και καρυκεύστε ομοιόμορφα με τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε το στήθος κοτόπουλου πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και, όταν κρυώσει αρκετά, κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
5.Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα χόρτα, το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα, και το αγγούρι. Περιχύστε τη σάλτσα από πάνω (ίσως δεν χρειάζεται όλο το dressing) και καρυκεύστε ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως.