Για 6-8 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12-18 λεπτά
Σάλτσα
1 / 2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 / 4 φλιτζανιού φρέσκα ιταλικά φύλλα μαϊντανού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 / 3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη κατά μήκος σε φέτες
1 / 2 φραντζόλα λευκό ψωμί, κομμένα σταυρωτά σε φέτες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 μισά στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα,
1 κιλό ντομάτες, χωρίς πυρήνα, κομμένο σε κύβους
1 / 2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Προετοιμασία:
• Στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων αναμείξτε το βασιλικό, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, και το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν. Με τη μηχανή σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι. Μεταφέρετε σε ένα μικρό γυάλινο μπολ και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία
• Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Αλείψτε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το ψωμί από όλες τις πλευρές με τη σάλτσα και προσθέστε ομοιόμορφα το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου τα λαχανικά ψηθούν και το ψωμί έχει σημάδια σχάρας , γυρίζοντας μία φορά. Τα λαχανικά θα χρειαστούν 4 έως 6 λεπτά και το ψωμί θα χρειαστεί 2 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε να κρυώσει.
• Αλείψτε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με 3 κουταλιές από το dressing. Ψήστε με τη λεία πλευρά προς τα κάτω πρώτα, πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσον της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και αδιαφανές σε όλη τη διαδρομή προς το κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές . Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.
• Κόψτε τα λαχανικά, το ψωμί, και το κοτόπουλο σε κύβους και συνδυάστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με τις ντομάτες και τη φέτα. Προσθέστε το dressing και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως.