Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12-14 λεπτά
Μπουρεκάκια
1 κοτόπουλο (κατά προτίμηση κρέας μπούτι)
1-1/2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (λευκά και πράσινα μέρη μόνο)
1/4 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
3 κουταλιές σάλτσα τεριγιάκι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1κουταλάκια φρυγανισμένο σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 ψωμάκια χάμπουργκερ
Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά για τα μπουρεκάκια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, προσέχοντας να μην «κουράσουμε» το κρέας. Βρέξτε τα χέρια σας με νερό και διαμορφώστε το κρέας σε τέσσερα Μπουρεκάκια. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε ενός. Αυτό θα βοηθήσει τα μπουρεκάκια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και δεν θα καούν. Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Αλείψτε τα μπουρεκάκια με λάδι. Ψήστε τα πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαγειρευτούν καλά, αλλά να εξακολουθούν να είναι χυμώδης, 12 έως 14 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
• Αφαιρέστε τα μπιφτέκια και τα ψωμάκια από τη σχάρα και σερβίρετε με ψητά κρεμμύδια, μουστάρδα, και μαγιονέζα, αν θέλετε.