Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 2 έως 3 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 8 έως 12 λεπτά
Μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού ψημένο σησαμέλαιο
4 μισά στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (με το δέρμα).
Προετοιμασία:
• Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας.
• Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα και ρίξτε τη μαρινάδα. Πιέστε τον αέρα από το σάκο και σφραγίστε σφιχτά. Γυρίστε την τσάντα για να διανεμηθεί η μαρινάδα, τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Ψήστε το κοτόπουλο πάνω από την άμεση θερμότητα, με την πλευρά του δέρματος κάτω, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.