x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Κοτόπουλο και Σαλάτα μήλο με τυρί cheddar και Κάσιους




Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 15-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-12 λεπτά

Σάλτσα

1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 μισά στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα,
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σταυρωτά
1 καρδιά μαρουλιού,
2 μικρά κόκκινα μήλα,
1 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια
1/2 φλιτζάνι κάσιους
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ σε κύβους

Προετοιμασία:

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της σάλτσας, εκτός από το λάδι. Προσθέστε πολύ αργά το λάδι από πάνω για να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.

Τοποθετήστε τα στήθη του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι λάδι. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προσθέστε  2 κουταλιές από το ντρέσινγκ πάνω από τις φέτες κρεμμύδι και ανακατέψτε απαλά.

Ψήστε το κοτόπουλο, πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και αδιαφανές σε όλη τη διαδρομή προς το κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Ψήστε τις φέτες κρεμμύδι με το κοτόπουλο πάνω από την άμεση θερμότητα σε μέτρια φωτιά ,περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Βγάλτε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο κοτόπουλο για 3 έως 5 λεπτά.

Συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια στο μπολ. Προσθέστε αρκετό από το υπόλοιπο ντρέσινγκ για την επικάλυψη των συστατικών. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας