Κοτόπουλο και Σαλάτα μήλο με τυρί cheddar και Κάσιους
Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 15-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-12 λεπτά
Σάλτσα
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 μισά στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα,
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σταυρωτά
1 καρδιά μαρουλιού,
2 μικρά κόκκινα μήλα,
1 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια
1/2 φλιτζάνι κάσιους
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ σε κύβους
Προετοιμασία:
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της σάλτσας, εκτός από το λάδι. Προσθέστε πολύ αργά το λάδι από πάνω για να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετήστε τα στήθη του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι λάδι. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προσθέστε 2 κουταλιές από το ντρέσινγκ πάνω από τις φέτες κρεμμύδι και ανακατέψτε απαλά.
Ψήστε το κοτόπουλο, πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και αδιαφανές σε όλη τη διαδρομή προς το κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Ψήστε τις φέτες κρεμμύδι με το κοτόπουλο πάνω από την άμεση θερμότητα σε μέτρια φωτιά ,περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Βγάλτε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο κοτόπουλο για 3 έως 5 λεπτά.
Συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια στο μπολ. Προσθέστε αρκετό από το υπόλοιπο ντρέσινγκ για την επικάλυψη των συστατικών. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας