Μπουτάκια κοτόπουλου με μπύρα
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 6 έως 8 ώρες
Χρόνος Ψησίματος 20 λεπτά
Μαρινάδα:
1 μπουκάλι μπύρα, κατά προτίμηση τύπου lager
¼ φλιτζάνι μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 κρεμμυδάκια, λευκό και πράσινο τμήμα μόνο, σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Tabasco ®
8 μπουτάκια κοτόπουλου
Προετοιμασία:
1. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας.
2. Τακτοποιήστε τα μπουτάκια σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα και ρίξτε τη μαρινάδα. Πιέστε τον αέρα από τη σακούλα και σφραγίστε σφιχτά. Ανακινήστε για να διανεμηθεί η μαρινάδα καλά. Βάλτε σε ένα μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για 6 έως 8 ώρες, γυρίζοντας περιστασιακά.
3. Προετοιμάστε τη σχάρα για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
4. Αφαιρέστε τα μπουτάκια από την σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Ψήστε το κοτόπουλο, με την πλευρά του δέρματος από την κάτω μεριά, πάνω σε έμμεση θερμοκρασία στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 40 έως 50 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας