x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ρολά κοτόπουλου με προσούτο και βασιλικό




Τρόπος ψησίματος: 175ο-230ο C
Χρόνος ψησίματος: περίπου 12 λεπτά
Ειδικός εξοπλισμός: μαγειρικός σπάγκος.

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου γύρω στα 225 γρ. το καθένα,
καλά καθαρισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 λεπτές φέτες προσούτο
4 λεπτές φέτες τυρί provolone
8 μεγάλα φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Ελαιόλαδο
2 κούπες σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση
1. Προετοιμάζουμε τη ψησταριά σε μέτρια φωτιά.
2. Για κάθε φιλέτο χρησιμοποιείτε 30 εκατοστά πλαστικής μεμβράνης. Τοποθετείστε το φιλέτο, με τη λεία επιφάνεια προς τα κάτω, κατά μήκος της μεμβράνης αφήνοντας 5 εκατοστά από την άκρη. Τυλίγετε την υπόλοιπη μεμβράνη γύρω από το φιλέτο αφήνοντας περίπου 2,5 εκατοστά από την τυλιγμένη άκρη. Αυτό θα επιτρέψει στο φιλέτο να
απλωθεί καθώς θα λεπταίνει. Ξεκινώντας από την χοντρή πλευρά, χτυπήστε ελαφρά το κοτόπουλο με την επίπεδη επιφάνεια ενός μαγειρικού σφυριού, μετακινώντας τα χτυπήματα σε διαφορετικά σημεία με το κάθε χτύπημα μέχρι να αποκτήσει πάχος 1,3 εκ. και να έχει διπλασιαστεί στο μέγεθος. Μην χτυπάτε πολύ δυνατά γιατί το κοτόπουλο μπορεί να κομματιαστεί.
3. Πασπαλίζετε το κάθε φιλέτο και από τις δύο πλευρές του με το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι. Τοποθετείτε τα φιλέτα με τη λεία τους πλευρά σε μια επιφάνεια εργασίας.
4. Απλώνετε μία φέτα προσούτο πάνω σε κάθε φιλέτο. Στη συνέχεια απλώνετε 2 φέτες τυριού. Τυλίγετε προσεκτικά σε ρολό το κοτόπουλο διατηρώντας το μαζεμένο. Δένετε το κάθε φιλέτο με δύο κομμάτια σπάγκου. Αλείφετε ελαφρώς το κάθε ρολό με λίγο ελαιόλαδο.
5. Βουρτσίζετε τις σχάρες ώστε να είναι καθαρές. Ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου απευθείας σε μέτρια φωτιά με το καπάκι να είναι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να ροδίσουν απ’όλες τις μεριές, περίπου 12 λεπτά, στρίβοντας τα κατά ένα τέταρτο κάθε 3 λεπτά. Τα αφαιρείτε από την ψησταριά και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα ντομάτας.
6. Αφαιρείτε τον σπάγκο από τα φιλέτα κοτόπουλου, τα κόβετε σε κομμάτια και τα σερβίρετε μαζί με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρετε με κομμένα κομμάτια βασιλικού.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας