x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα Teriyaki




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12-14 λεπτά


Μπουρεκάκια

1 κοτόπουλο (κατά προτίμηση κρέας μπούτι)
1-1/2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (λευκά και πράσινα μέρη μόνο)
1/4 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
3 κουταλιές σάλτσα τεριγιάκι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1κουταλάκια φρυγανισμένο σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 ψωμάκια χάμπουργκερ

Προετοιμασία:

• Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά για τα μπουρεκάκια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, προσέχοντας να μην «κουράσουμε»  το κρέας. Βρέξτε τα χέρια σας με νερό και διαμορφώστε το κρέας σε τέσσερα Μπουρεκάκια. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε ενός. Αυτό θα βοηθήσει τα μπουρεκάκια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και δεν θα καούν. Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Αλείψτε τα μπουρεκάκια με λάδι. Ψήστε τα πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαγειρευτούν καλά, αλλά να εξακολουθούν να είναι χυμώδης, 12 έως 14 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
• Αφαιρέστε τα μπιφτέκια και τα ψωμάκια από τη σχάρα και σερβίρετε με ψητά κρεμμύδια, μουστάρδα, και μαγιονέζα, αν θέλετε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας