Σάντουιτς με κοτόπουλο,μουστάρδα και λαχανοσαλατα
ΣΑΛΤΣΑ
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ ξερό κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μελάσα
1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ
Χοντρό αλάτι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρθένο Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
340γρ. λαχανοσαλάτα με μπρόκολο η απλή λαχανοσαλάτα
¼ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα περίπου 160γρ. το καθένα
4 ψωμάκια για σάντουιτς
ΟΔΗΓΙΕΣ
1.Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, συμπεριλαμβανομένων ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατέψτε τα. Αφήστε την σάλτσα στην φωτιά και μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε την να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρέστε από την φωτιά. Κρατήστε ¼ του φλιτζανιού για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στο κοτόπουλο.
2.Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφριά 3 κουταλιές της σούπας λάδι,μαγιονέζα,μουστάρδα,ξύδι,ζάχαρη,1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Προσθέστε την λαχανοσαλάτα και τον βασιλικό και καλύψτε τα πλήρως με τα υλικά. Διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου όσο ψήνεται το κοτόπουλο.
3.Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο πάνω από μέτρια φωτιά(180℃ έως 230℃ ).
4.Απλώστε λάδι και στις δυο πλευρές στα στήθη κοτόπουλου και πασπαλίστε τα ομοιόμορφα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώστε λάδι στην κομμένη πλευρά από τα ψωμάκια. Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου στην άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 8 έως 12 λεπτά γυρίζοντας και αλείφοντας πάνω στο κρέας την σάλτσα που είχατε κρατήσει πριν. Στο τελευταίο λεπτό του ψησίματος βάζουμε στην σχάρα τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά πάνω στην σχάρα και τα αφήνουμε ένα λεπτό. Βγάζουμε το κοτόπουλο μόλις έχει ψηθεί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 με 5 λεπτά.
5.Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το ανακατεύουμε με την σάλτσα σε ότι ποσότητα επιθυμούμε. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με το κοτόπουλο και την λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας