Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 30 λεπτά με 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 8-12 λεπτά
Μαρινάδα
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο ψιλοκομμένο ξύσμα λάιμ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας λάδι ή φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα
Σάλτσα
1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι λευκό
1 / 2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιαντρο
1 μέτρια κόκκινη καυτερή πιπεριά , χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
Dressing
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένo ψιλοκομμένο ξύσμα λάιμ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας λάδι ή φυτικό έλαιο
1 κουταλιά μέλι
τριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι
8 φύλλα μαρούλι
Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ και περιλούστε τα με τη μαρινάδα. Καλύψτε και καταψύξτε για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
• Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε τα υλικά για την σάλτσα.
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing. Προσθέστε 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 / 2 κουταλάκι πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το dressing και ανακατέψτε για να δέσει.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία
• Αφαιρέστε το στήθος κοτόπουλου από το μπολ (αφήστε λίγο από τη μαρινάδα για να προσκολλάται το κοτόπουλο) και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Καρυκεύστε ομοιόμορφα με 1 κουταλάκι αλάτι και 1 / 2 κουταλάκι πιπέρι. Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Ψήστε το κοτόπουλο, πάνω από την άμεση θερμότητα και στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και αδιαφανή σε όλη τη διαδρομή προς το κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαιρέστε το από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Κόψτε το κοτόπουλο σταυρωτά σε φέτες.
• Τοποθετήστε δύο φύλλα μαρουλιού και τακτοποιήστε τις φέτες κοτόπουλου από πάνω. Προσθέστε με το κουτάλι το dressing πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε αμέσως.