Μερίδες: 6 ( 25 με 30 κεφτεδάκια)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6 έως 8 λεπτά
Υλικά:
¾ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
½ κιλό χοιρινό κιμά
⅓ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Tabasco ®
σάλτσα
⅓ φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
½ κουταλάκι του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Σε ένα μέτριο μπολ συνδυάζουμε τα συστατικά για τους κεφτέδες. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, απαλά ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα . Βρέξτε τα χέρια σας με κρύο νερό για να διαμορφώσετε το κρέας σε μπάλες. Καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά για τη σάλτσα.
Αλείψτε τα κεφτεδάκια με λάδι. Ψήστε πάνω από άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου το κρέας έχει μαγειρευτεί αλλά χωρίς να είναι ξερό, 6 έως 8 λεπτά, απαλά γυρίζοντας περιστασιακά. Τακτοποιήστε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα με οδοντογλυφίδες. Σερβίρετε ζεστό με τη σάλτσα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας