Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 2-4 λεπτά
8 φέτες ψωμί
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
8 λεπτές φέτες Manchego ή παρμεζάνα
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο ξύδι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
• Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού και στις δύο πλευρές με λάδι. Ψήστε το ψωμί από τη μία πλευρά σε άμεση χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό,1 έως 2 λεπτά. Μεταφέρετε το ψωμί σε μια επιφάνεια εργασίας. Τρίψτε τις ψημένες πλευρές έντονα με την σκελίδα σκόρδου. Τοποθετήστε μια φέτα τυρί πάνω από το καθένα. Ψήστε πέρα από την άμεση χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να λιώσει το τυρί, ελαφρώς 1 έως 2 λεπτά. Μεταφέρετε το ψωμί σε ένα πιάτο.
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το λάδι και ξύδι και αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε τις ψημένες φέτες του ψωμιού με το μείγμα ντομάτας και γαρνίρετε με βασιλικό. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.