Ομελέτα με Σπαράγγια, Ντομάτα και φέτα
Σερβίρει: 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 17 λεπτά
Υλικά:
6 μεγάλα αυγά
1 / 4 φλιτζανιού και μισό-μισό
1 / 4 κούπας τριμμένο φρέσκο Parmigiano-Reggiano ® τυρί
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 / 2 κιλό σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη μέση
3 / 4 κούπας τριμμένη φέτα
Προετοιμασία:
• Βάζουμε στο μπλέντερ τα αυγά, μισό-και-μισό, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Το αφήνουμε στην άκρη.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία και προθερμάνετε το τηγάνι για το μαγείρεμα στη σχάρα για 3 λεπτά.
• Προσθέστε το λάδι στο τηγάνι και στη συνέχεια τα σπαράγγια. Ανακινείστε για λίγο. Μαγειρέψτε πάνω από μέτρια φωτιά άμεση, με το καπάκι κλειστό, για 2 λεπτά. Φορώντας γάντια μπάρμπεκιου, αφαιρέστε το τηγάνι από τη σχάρα και κυλήστε το σπαράγγι γύρω από το τηγάνι, έτσι ώστε να απλωθεί το λάδι ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το τηγάνι πίσω στη μαγειρική σχάρα, τακτοποιήσετε τα σπαράγγια σε ένα ακόμα στρώμα και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες και τη φέτα πάνω από τα σπαράγγια. Ρίξτε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι. Ψήστε σε απευθείας μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου τα αυγά διογκωθούν, ροδίσουν, και σταθεροποιηθούν στο κέντρο, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και σερβίρετε αμέσως.