Για 12-15 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά συν 2 ώρες για τα καρυκεύματα
Χρόνος Ψησίματος: 5-7 λεπτά κάθε μπάλα ζύμης
Καρύκευμα
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
3/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 /2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/4 κουταλάκι κύμινο
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
3 μπάλες ζύμη πίτσας
Ψιλοκομμένη ντομάτα (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικό)
Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε τα συστατικά για τα καρυκεύματα. Χτυπάμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ανοίξτε μία από τις μπάλες ζύμης για πίτσα σε ένα φύλλο ψησίματος. Τεντώστε τη ζύμη και τοποθετήστε τη στο πίσω μέρος του αλευρωμένου ταψιού.
• Ανακατεύετε το μίγμα καρυκευμάτων και στη συνέχεια απλόχερα σκόρπισε πάνω από την πάνω πλευρά της ζύμης.
• Γυρίστε το ταψί πάνω (σαν μια μεγάλη σπάτουλα) και τοποθετήστε το πάνω στην σχάρα ψησίματος, με τη ζύμη από την κάτω πλευρά. Βγάλτε το ταψί και αλείψτε την πάνω πλευρά της ζύμης με το μίγμα καρυκευμάτων. Ψήστε πάνω από την άμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, 2 έως 3 λεπτά. Μην ανησυχείτε εάν σχηματιστούν φυσαλίδες στην κρούστα. Θα ξεφουσκώσει, όταν αναποδογυριστεί. Σύρετε τη ζύμη πάνω στο ταψί και αναστρέψετε την ωμή πλευρά επάνω στη σχάρα ψησίματος. Βουρτσίστε την κορυφή με περισσότερο λάδι ώστε να συνεχίσει να ψήνεται, με το καπάκι κλειστό, για 3 έως 4 λεπτά.
• Μεταφέρετε σε πιάτο. Ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φρέσκο βασιλικό, αν το επιθυμείτε. Κόψτε σε επιμέρους κομμάτια. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ψησίματος για τις υπόλοιπες δύο μπάλες της ζύμης. Σερβίρετε ζεστό.