Για 6-8 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Προετοιμασία:
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ψήστε τις πατάτες σε άμεση θερμοκρασία στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, 15 έως 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες με μια μεγάλη σπάτουλα κάθε 5 λεπτά.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μέτριο μπολ και σερβίρετε ζεστές.