x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
όρους και τις προϋποθέσεις.
Σαλάτα αχλάδι και προσούτο με βινεγκρέτ σαμπάνιας




Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4-6 λεπτά

Βινεγκρέτ

1 / 4 φλιτζάνι ξίδι σαμπάνιας ή ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 / 2 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  2 κουταλιές ψημένο λάδι φουντουκιού ή ελαιόλαδο

8 λεπτές φέτες προσούτο
2 αχλάδια ώριμα και χωρίς κουκούτσια
8 φλιτζάνια ελαφρά συσκευασμένη ρόκα ή mesclun χόρτα
2 κουταλάκια Manchego ή Parmigiano-Reggiano ® τυρί
3 / 4 φλιτζανιού ξεφλουδισμένα φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα,αλάτι μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
• Σε ένα μικρό κύπελλο χτυπήστε ελαφρά τα: ξύδι, κρεμμύδι, μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σταδιακά, προσθέτετε λάδι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει. Δοκιμάστε, και αν η βινεγκρέτ είναι πολύ όξινη, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ή περισσότερο νερό.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία. Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες.
• Τυλίξτε μια φέτα προσούτο γύρω από κάθε αχλάδι, πατώντας τις ελεύθερες άκρες του προσούτο κάτω έτσι ώστε να μένει μαζί. Αλείψτε το εξωτερικό του τυλιγμένου αχλαδιού με τη βινεγκρέτ και ψήστε πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι το προσούτο να είναι ελαφρώς τραγανό και να ροδίσει και τα αχλάδια να είναι ζεστά, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντας όταν απαιτείται.
• Χτυπάμε τη βινεγκρέτ και πάλι για το δέσιμο των συστατικών. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρόκα με αρκετή βινεγκρέτ με ελαφριά στρώση από τα φύλλα (ίσως δεν χρειάζεται όλη η βινεγκρέτ) και χωρίστε ανάμεσα σε 4 πιάτα σαλάτα. Συνοδεύστε κάθε σαλάτα με 2 φέτες αχλάδι ζεστό και περιχύστε με επιπλέον βινεγκρέτ. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξύστε λίγο τυρί πάνω από κάθε σαλάτα, και στη συνέχεια πασπαλίστε με τα φουντούκια. Συνεχίστε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας