Για 4 άτομα//Χρόνος προετεοιμασίας: 15 λεπτά//Χρόνος Ψησίματος: 25 με 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου, το καθένα περίπου 170 γρ.
ΣΑΛΤΣΑ
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε τα μπαχαρικά. Στεγνώστε τις φτερούγες με ένα χαρτί και τοποθετήστε τις σε σειρά σε ένα ταψάκι έτσι ώστε να είναι πλάι πλάι. Πασπαλίζουμε με το μίγμα που φτιάξαμε πριν τις φτερούγες και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες χωρίς να τις καλύψουμε από πάνω.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και στη συνέχεια, αφαιρείτε από τη φωτιά.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (170° έως 230°
C).
Ψήστε τις φτερούγες σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, 10 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα φτερά πάνω από την έμμεση μέτρια φωτιά και ψήστε, με το καπάκι κλειστό, έως ότου το κρέας δεν είναι πλέον ροζ στο κόκαλο και η πέτσα είναι τραγανή, 15-20 λεπτά το περισσότερο, γυρίζοντας μία ή δύο φορές και περιχύνοντας συχνά τη σάλτσα από πάνω.
Αφαιρέστε από τη σχάρα και αλείψτε με την υπόλοιπη σάλτσα που τυχόν περίσσεψε. Σερβίρετε ζεστό.