Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά – 1 ώρα
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο,
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι τζίντζερ
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κολοκύθες, κάθε 1-1/2 με 2 κιλά
2 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για το έμμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
• Με ένα μεγάλο, βαρύ μαχαίρι, κόψτε τις κολοκύθες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Αλείψτε την εκτεθειμένη σάρκα με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
• Ψήστε τις, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω από την υψηλή έμμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, έως ότου τα σήματα της σχάρας είναι σαφώς ορατά, περίπου 30 λεπτά. Γυρίστε τα σκουός με την κομμένη πλευρά επάνω. Λαδώστε και αφήστε να συνεχίσει το ψήσιμο στη σχάρα, με το καπάκι κλειστό, μέχρι η σάρκα να είναι τρυφερή, 20 έως 30 λεπτά περισσότερο. Αφαιρέστε από τη σχάρα και σερβίρετε ζεστό.