καυτερές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα ροκφόρ
Πάστα:
4 κουταλάκια του γλυκού πικάντικο τσίλι σε σάλτσα adobo
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
16 φτερούγες κοτόπουλου, περίπου 2-1/2 κιλά συνολικά
καυτερή σάλτσα:
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή αλεσμένη
4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μηλίτη
2-1/2 κουταλάκια του γλυκού Tabasco ® ,αλάτι, μαύρο πιπέρι
Σάλτσα:
1 / 4 φλιτζάνι τριμμένο ροκφόρ
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αποβουτυρωμένο γάλα 1 κουταλιά της σούπας
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη
Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα συστατικά για την πάστα. Προσθέστε τις φτερούγες και ανακατέψτε για να δέσουν με όλη την πάστα. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
• Σε μια βαριά, μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το ξίδι και το Tabasco και σιγοβράστε για 1 λεπτό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ
• Σε ένα μπολ συνδυάστε τα συστατικά για τη σάλτσα. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για το άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
• Αφαιρέστε τις φτερούγες από το μπολ. Ψήστε τις φτερούγες πάνω από την άμεση, μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν σημάδια σχάρας, περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Μετακινήστε τις φτερούγες πάνω από έμμεση μέτρια προς δυνατή φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο στη σχάρα μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ στο κόκαλο και το δέρμα να είναι καθαρό, περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Κρατήστε το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μεταφέρετε τις φτερούγες στο μπολ με την καυτή σάλτσα. Βάλτε ξανά τις φτερούγες στο γκριλ και ψήστε σε απευθείας μέτρια προς δυνατή φωτιά για επιπλέον 3 έως 5 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και σερβίρετε με τη σάλτσα.