x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
όρους και τις προϋποθέσεις.
Καυτερές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα ροκφόρ




καυτερές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα ροκφόρ

 Πάστα:

4 κουταλάκια του γλυκού πικάντικο τσίλι σε σάλτσα adobo
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι


16 φτερούγες κοτόπουλου, περίπου 2-1/2 κιλά συνολικά


καυτερή σάλτσα:

3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή αλεσμένη

4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μηλίτη
2-1/2 κουταλάκια του γλυκού Tabasco ® ,αλάτι, μαύρο πιπέρι

Σάλτσα:

1 / 4 φλιτζάνι τριμμένο ροκφόρ
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αποβουτυρωμένο γάλα 1 κουταλιά της σούπας
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη

Προετοιμασία:

• Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα συστατικά για την πάστα. Προσθέστε τις φτερούγες και ανακατέψτε για να δέσουν με όλη την πάστα. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
• Σε μια βαριά, μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το ξίδι και το Tabasco και σιγοβράστε για 1 λεπτό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ

• Σε ένα μπολ συνδυάστε τα συστατικά για τη σάλτσα. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για το άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
• Αφαιρέστε τις φτερούγες από το μπολ. Ψήστε τις φτερούγες πάνω από την άμεση, μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν σημάδια σχάρας, περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Μετακινήστε τις φτερούγες πάνω από έμμεση μέτρια προς δυνατή φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο στη σχάρα μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ στο κόκαλο και το δέρμα να είναι καθαρό, περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Κρατήστε το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μεταφέρετε τις φτερούγες στο μπολ με την καυτή σάλτσα. Βάλτε ξανά τις φτερούγες στο γκριλ και ψήστε σε απευθείας μέτρια προς δυνατή φωτιά για επιπλέον 3 έως 5 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και σερβίρετε με τη σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας