Ψητή πίτσα με Brie, καραμελωμένα κρεμμύδια, και Κάπαρη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μια μπάλα ζύμης πίτσας περίπου 500 γραμμάρια
230 γραμμάρια περίπου τυρί Brie, χωρίς την φλούδα κομμένο σε κομμάτια 1,5 εκ.
1 μεγάλο λευκό η κίτρινο κρεμμύδι κομμένο στην μέση και σε λεπτές φέτες
Νερό
Ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου τριμμένα
½ κουταλάκι χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσης
4 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 ½ φλιτζάνι ρόκα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο, αν είναι απαραίτητο, περίπου 1 ώρα πριν από το ψήσιμο για να μπορείτε να την διαμορφώσετε ευκολότερα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μια κουταλιά της σούπας νερό. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και περιστασιακά προσθέτετε νερό, μια κουταλιά κάθε φορά για να εμποδίσετε το καψάλισμα. Προσθέστε και το δενδρολίβανο, αφαιρέστε από την φωτιά και το ανακατεύετε. Στην συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.
Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά(180 έως 230 βαθμούς κελσίου) και προθερμάνετε μια πέτρα για πίτσα.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά 2 κουταλιές λάδι με το αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσες μπάλες. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε την ζύμη σε ένα οβάλ η ορθογώνιο σχήμα, περίπου 30 εκατοστά σε μήκος , περίπου 15 εκατοστά σε φάρδος και περίπου 1,5 εκατοστό σε πάχος. ( Μην ανησυχείτε αν το σχήμα είναι ακανόνιστο. Επίσης αν η ζύμη μαζεύεται, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, την αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά συνεχίζουμε.)
Μεταφέρετε το πρώτο κομμάτι ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη σπάτουλα για πίτσα. Αλείψτε την ζύμη με το μισό λάδι που ετοιμάσατε πριν, τα μισά κρεμμυδάκια , το μισό τυρί και την μισή κάπαρη αφήνοντας ένα πλαίσιο τριγύρω 1 εκατοστού περίπου. Τοποθετήστε την πρώτη πίτσα πάνω στην προθερμασμένη πέτρα και ψήστε την πάνω σε μέτρια άμεση φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι το τυρί να λιώσει και η κρούστα να πάρει ένα ελαφρό καφετί χρώμα, για περίπου 11 με 13 λεπτά, περιστρέφοντας την για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Χρησιμοποιώντας την σπάτουλα αφαιρέστε την πίτσα από την πέτρα και ρίξτε από πάνω την μίση ποσότητα ρόκας. Περιχύνετε ελαφρώς με λάδι και πασπαλίζετε με πιπέρι αν θέλετε. Κόψτε την σε φέτες και σερβίρετε.
Επαναλάβετε τα 2 τελευταία βήματα και με την υπόλοιπη ζύμη για να έχετε και μια δεύτερη πίτσα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας