ΥΛΙΚΑ
6 λουκάνικα περίπου 160γρ. το καθένα
Παρθένο Ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας μέλι, χωρισμένα
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
3 φρέσκα νεκταρίνια, κομμένα στη μέση
1 μπαγκέτα, κομμένα σε ½-ιντσών φέτες πάχους (περίπου 32)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
ΟΔΗΓΙΕΣ
1.Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (180°C έως 230°C).
2.Αλείψτε τα λουκάνικα με λάδι. Χτυπάμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, το χυμό λάιμ, και το ξύδι, και στη συνέχεια απλώστε το στα κομμένα νεκταρίνια. Αποθηκεύστε το υπόλοιπο μίγμα μελιού-λάιμ για να το χρησιμοποιήσουμε όταν βάλουμε τα νεκταρίνια στη σχάρα.
3.Ψήστε τα λουκάνικα στην άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ψηθούν πλήρως (70° C θερμοκρασία κρέατος), 10 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. συγχρόνως, τοποθετήστε τα νεκταρίνια στην άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν σε μερικά σημεία , για 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά και περιχύνοντας με το υπόλοιπο μίγμα μελιού-λάιμ κάθε φορά που τα γυρνάτε. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρείται από την σχάρα.
4. Αλείψτε και τις δύο πλευρές των φέτες μπαγκέτας με λάδι, και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στη σχάρα πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να φρυγανιστούν, για 1 έως 2 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
5.Ανακατέψτε το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι μέλι με τη μουστάρδα.
6.Κόψτε τα λουκάνικα κατά μήκος, και στη συνέχεια σταυρωτά σε μικρά κομμάτια (για να χωρέσουν στις κομμένες φέτες μπαγκέτας). Κόψτε τα νεκταρίνια σε λεπτές φέτες. Απλώστε το μίγμα μέλι-μουστάρδα πάνω στις φέτες μπαγκέτας. Τοποθετήστε πάνω σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας μια φέτα νεκταρίνι και ένα κομμάτι λουκάνικο. Σερβίρετε αμέσως.