Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6 έως 8 λεπτά
Υλικά:
1 φάκελος ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
2 - ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσης,
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί μοτσαρέλα,
25 γραμμάρια Πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι κομμένη σε λεπτές φέτες κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζάνι καλής ποιότητας σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
Προετοιμασία:
1. Σε ένα μέτριο μπολ συνδυάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύουμε μία φορά και αφήνουμε σε ηρεμία, 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε 2 - ½ φλιτζάνια αλεύρι, 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 4 - 6 λεπτά. Πλάθουμε μια μεγάλη μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Γυρίστε τη μπάλα για να καλυφθεί παντού με λάδι. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, 1 - 1½ ώρες.
2. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (176 ° έως 232 ° C).
3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και κόψτε σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Κόψτε μια λαδόκολλα και αλείψτε ελαφρά με λάδι κάθε φύλλο χαρτιού από τη μία πλευρά. Κυλήστε ή πιέστε τη ζύμη στη λαδωμένη πλευρά του χαρτιού σε κύκλους περίπου 8 εκατοστά σε διάμετρο. Λαδώστε ελαφρά την επάνω πλευρά της ζύμης.
4. Τοποθετήστε τη ζύμη στη σχάρα , πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο. Ψήστε τη ζύμη, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 2 έως 3 λεπτά, περιστρέφοντας τις κρούστες περιστασιακά για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
5. Διανείμετε ένα τέταρτο του τυριού σε κάθε κρούστα, αφήνοντας ένα περίγραμμα γύρω από τις άκρες. Τακτοποιήστε τα πεπερόνι και τις κόκκινες πιπεριές πάνω από το τυρί. Ρίξτε με το κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας εδώ και εκεί, προσέχοντας να μην βραχεί πολύ η ζύμη. Πασπαλίστε τη ρίγανη κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήστε πάνω από άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρις ότου η κρούστα να είναι τραγανή και το τυρί να έχει λιώσει, 4 έως 5 λεπτά, περιστρέφοντας περιστασιακά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας