Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 24-38 λεπτά
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στη μέση
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
6 πίτες
1 κονσέρβα φασόλια garbanzo,πλυμένα
1 / 2 φλιτζάνι ξινόγαλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Προετοιμασία:
• Γεμίστε ένα δοχείο εκκίνησης με κάρβουνα και ανάψτε τα. Αφήστε τα κάρβουνα να καίνε μέχρι να είναι ελαφρώς καλυμμένα με στάχτη. Διασκορπίστε τα σε μονή στρώση καλύπτοντας τη μισή σχάρα. Αφήστε τα εκεί να καίνε πάνω από μέτρια θερμοκρασία με όλες τις διόδους ανοικτές.
• Τοποθετήστε τα δύο μισά κρεμμύδια, σε ένα αλουμινόχαρτο. Ανακατέψτε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με τα κρεμμύδια. Περιχύστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι πάνω από τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Διπλώστε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου και σφραγίστε το σαν πακετάκι. Τοποθετήστε το πακετάκι πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα, με το καπάκι κλειστό, για 20 έως 30 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδες προσεκτικά μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε προσεκτικά με τις λαβίδες και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
• Αλείψτε τις πίτες και στις δύο πλευρές με λάδι. Ψήστε ανά 4 πίτες πάνω από την άμεση θερμοκρασία στο μέσον της σχάρας, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να γίνουν τραγανές για 2 έως 4 λεπτά, γυρίζοντας συχνά αλλάζοντας θέσεις, όπως απαιτείται για ακόμη καλύτερο μαγείρεμα.
• Ανοίξτε το πακετάκι και τοποθετήστε το ψητό κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Αλέστε μέχρι σχεδόν να πολτοποιηθούν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και αλέστε. Κόψτε κάθε πίτα σε κομμάτια και σερβίρετε.