Για 8-10 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας:20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος:9-12 λεπτά
2 φιλέτα τόνου,
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγουράκι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μπαγκέτα
φέτες ντομάτας (προαιρετικό)
φύλλα μαρουλιού (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Αλείψτε και τις δύο πλευρές των φιλέτων με λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε τα φιλέτα πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα σε κομμάτια.
• Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά της συνταγής. Προσθέστε τον τόνο στο μπολ και ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε τα υλικά.
• Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες. Αλείψτε τη μία πλευρά από τις φέτες με λάδι και ψήστε τις, πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό, περίπου 1 λεπτό (τη μία μόνο πλευρά).
• Προσθέστε στην φρυγανισμένη πλευρά του ψωμιού, φέτες ντομάτας και το μαρούλι, αν θέλετε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.