Ψητή Σούπα Κολοκύθας
1 κολοκύθα, περίπου 3 κιλά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 / 2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, αλάτι ,μαύρο πιπέρι, Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για το έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία
• Κόψτε την κορυφή από την κολοκύθα για να ανασάνει. Με ένα μεγάλο, μεταλλικό κουτάλι, ξύστε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό και αφαιρέστε τις.
• Ψήστε την κολοκύθα σε έμμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, έως ότου η σάρκα είναι πολύ μαλακή, 1-1/2 έως 2 ώρες. Αφαιρέστε την κολοκύθα από τη σχάρα και αφήστε τη να κρυώσει. Βγάλτε έξω τον πολτό με ένα κουτάλι.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να ροδίσουν, 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά που έχει να εξατμιστούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τον πολτό κολοκύθας και το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε εκεί και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Με μια κουτάλα πασπαλίψτε με το μοσχοκάρυδο, αν θέλετε.