Για 10-12 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10-15 λεπτά
Υλικά:
2 μήλα, κομμένα στη μέση, χωρίς πυρήνα
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 σέλινο, σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μικρό καρότο, κομμένο σε κύβους
1 λίτρο χυμό μήλου
1 κονσέρβα κολοκύθα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ψήστε τα μισά μήλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω από την άμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν όμορφα ,10 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε από τη σχάρα, αφήστε να κρυώσει, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, και το καρότο, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τα μήλα και το χυμό. Σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, 5 έως 10 λεπτά. Ανακατεύετε την κολοκύθα και την κρέμα γάλακτος. Αφήστε να σιγοβράσει και στη συνέχεια προσθέστε το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο.
• Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο σαν πουρές. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.