Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4-6 λεπτά
Υλικά:
170 γρ. νωπά λουκάνικα
6 tortillas αλευριού φυτικό έλαιο
2-1/4 φλιτζάνια χοντροκομμένο τριμμένο τυρί
3 κρεμμυδάκια (άσπρο και πράσινο τμήματα μόνο), πολύ λεπτές φέτες
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Προετοιμασία:
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να ψηθούν καλά, 4 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και να κρυώσουν για 5 λεπτά. Λιώνουμε σε μικρά κομμάτια, αν είναι απαραίτητο.
Αλείψτε μια πλευρά της κάθε tortilla με το λάδι. Τοποθετήστε τις τορτίγιες, με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω, σε μια επιφάνεια εργασίας. Απλώστε τυρί (3 κουταλιές) σε κάθε τορτίγια. Συμπληρώστε στο τυρί τα λουκάνικα και τα κρεμμυδάκια, και άλλες 3 κουταλιές τυρί. Καρυκεύστε ομοιόμορφα με το πιπέρι.
Διπλώστε τη κοινή πλευρά των tortillas πάνω από τη γέμιση. Ψήστε πάνω από την άμεση χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για περίπου 1 λεπτό. Κόψτε τα σε φέτες και σερβίρετε ζεστό με guacamole, salsa, τυρί, και κόλιαντρο.