Ζεστή Σαλάτα Rib Eye Steak με αγγούρι, καρότο, και αμύγδαλα
Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6 έως 8 λεπτά
Υλικά
2 μπριζόλες χωρίς κόκαλα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σάλτσα
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1/4-1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα σκόρδου
Σαλάτα
1 κεφάλι μαρούλι, χοντροκομμένo
1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο χοντροκομμένο
1/2 αγγούρι σε λεπτές φέτες σταυρωτά
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
Προετοιμασία:
• Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λάδι και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τις μπριζόλες σε ηρεμία σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία .
• Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά για τη σάλτσα. Αργά προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Καρυκεύστε με αλάτι.
• Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το μαρούλι, τις φύτρες φασολιών, το καρότο και το αγγούρι.
• Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, 6 έως 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές (αν υπάρξουν εξάρσεις, μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά σε έμμεση θερμότητα ). Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.
• Χτυπάμε τη σάλτσα και ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέστε την μπριζόλα σε κομμάτια στη σαλάτα μαζί με τα αμύγδαλα, το δυόσμο, και τον κόλιαντρο. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας