Λουκάνικα και σουβλάκια με μανιτάρια και κρεμμύδι
Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 έως 16 λεπτά
Υλικά:
1 φλιτζάνι πικάντικη μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
8-10 ανάμεικτα φρέσκα λουκάνικα, περίπου 2 κιλά συνολικά
30 γρ μανιτάρια,
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες,
0,90 κιλά τουρσί, ξεπλένεται καλά με κρύο νερό
Ποικιλία από μουστάρδες,
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
• Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα, το λάδι, και το θυμάρι. Αλείψτε τα σουβλάκια με το μίγμα αυτό πριν από το ψήσιμο. Φυλάξτε το υπόλοιπο για σερβίρισμα.
• Περάστε όλα τα μανιτάρια επάνω σε δύο από τα καλαμάκια, και όλα τα κρεμμύδια στα άλλα δύο σουβλάκια.
• Αλείψτε τα λουκάνικα και τα λαχανικά ομοιόμορφα με το μίγμα μουστάρδας.
• Ψήστε τα λουκάνικα και τα σουβλάκια λαχανικών πάνω από την άμεση θερμοκρασία στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό, μέχρι τα λουκάνικα και τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, 8 - 12 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Τα σουβλάκια με το κρεμμύδι μπορεί να χρειάζονται επιπλέον 2 έως 4 λεπτά.
• Βάλτε τα λουκάνικα και τα σουβλάκια σε μια μεγάλη πιατέλα με το μίγμα μουστάρδας-θυμάρι και το ζεστό τουρσί. Σερβίρετε με τις διάφορες μουστάρδες.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας