Μαριναρισμένα μανιτάρια Portabello με Τυρί
Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος 15 έως 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 8 έως 12 λεπτά
Μαρινάδα
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο ή
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θρυμματισμένο δενδρολίβανο
Μαύρο πιπέρι
αλάτι
6 μεγάλα μανιτάρια Portabello,
3/4 φλιτζάνι φρέσκο ψωμί σε ψίχουλα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1-1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
Προετοιμασία:
• Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας, συμπεριλαμβανομένων των 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
• Σκουπίστε τα μανιτάρια με ένα καθαρό υγρό πανί ή χαρτοπετσέτα. Αφαιρέστε και πετάξτε τα κοτσάνια. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, ξύστε από την έξω μεριά προσεκτικά και απορρίψτε τα μαύρα βράγχια από τα καπάκια των μανιταριών. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και αλείψτε με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές. Μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 20 λεπτά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το μαϊντανό.
• Ψήστε τα μανιτάρια, πάνω από την άμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, έως ότου τα μανιτάρια αρχίζουν να μαλακώνουν, 4 - 6 λεπτά. Αλείψτε τις πλευρές με την μαρινάδα και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι τυρί πάνω από κάθε μανιτάρι, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 4 - 6 λεπτά. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο τοποθετήστε το μείγμα από την ψίχα ψωμιού πάνω από κάθε μανιτάρι. Αφαιρέστε από τη σχάρα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και σερβίρετε αμέσως.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας