Πίτσα με λεπτή κρούστα κοτόπουλο και ελιές Καλαμών
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 5 έως 6 λεπτά
Ζύμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
⅔ φλιτζάνι ζεστό νερό
2 έως 3 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
Επικάλυψη
3 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες ψητό κοτόπουλο
¾ φλιτζάνι φέτες, χωρίς κουκούτσι Ελιές Καλαμών
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Προετοιμασία:
1. Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Αναδεύουμε εν συντομία και αφήνουμε σε ηρεμία, 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, και το 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 8 έως 10 λεπτά. Πλάθουμε μια μπάλα και τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, 1-1 - ½ ώρες.
2. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (350 ° έως 450 ° F).
3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας τη ζύμη και κόψτε σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι. Αλείψτε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε φύλλα ψησίματος.
4. Σύρετε πάνω στη σχάρα και ψήστε σε άμεση θερμότητα, με το καπάκι ανοιχτό, έως ότου τα σημάδια από τη σχάρα είναι σαφώς ορατά, περίπου 2 λεπτά.
5. Μοιράστε το κοτόπουλο, τις ελιές, το τυρί, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ομοιόμορφα. Ψήστε σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, έως ότου η κρούστα είναι τραγανή και το τυρί λιωμένο, 3 έως 4 λεπτά.
6. Σερβίρετε ζεστό, κομμένο σε φέτες.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας