x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
όρους και τις προϋποθέσεις.
Ψημένη κολοκύθα με πικάντικο πεκάν




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά – 1 ώρα

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο,
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι τζίντζερ
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κολοκύθες, κάθε 1-1/2 με 2 κιλά
2 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

• Προετοιμάστε τη σχάρα για το έμμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
• Με ένα μεγάλο, βαρύ μαχαίρι, κόψτε τις κολοκύθες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Αλείψτε την εκτεθειμένη σάρκα με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
• Ψήστε τις, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω από την υψηλή  έμμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, έως ότου τα σήματα της σχάρας είναι σαφώς ορατά, περίπου 30 λεπτά. Γυρίστε τα σκουός με την κομμένη πλευρά επάνω. Λαδώστε και αφήστε να συνεχίσει το ψήσιμο στη σχάρα, με το καπάκι κλειστό, μέχρι η σάρκα να είναι τρυφερή, 20 έως 30 λεπτά περισσότερο. Αφαιρέστε από τη σχάρα και σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας